torsdag 29 september 2022

Den första stölden av Sanna Norlin (Mästertjuvarna 1)


Dantes morfar är riktigt sjuk, kanske kommer han inte att leva så länge till. Han har blivit lite gaggig också, minnet sviker, men han pratar hela tiden om att han vill äta sin mammas pasta med äkta tryffel en gång till innan han dör. Dante försöker med tryffelolja men det uppskattas inte av morfar. Hur får man tag i äkta tryffel? Det är någon slags knöl som växer i jorden i skogar i södra Europa och han får veta att det är lika dyrt som att köpa guld. 

Hopplöst alltså, men hans kompis Vega har fått sommarjobb på en fin restaurang, och där har de tryffel inlåst i källaren. Skulle han kanske med hennes hjälp kunna få tag på en liten bit? Saken är också den att restaurangägarens son, som också jobbar där, är en riktigt elak och otrevlig typ, och det gör att det känns lite lättare att stjäla. 

De börjar fila på en plan. Men dörren till källaren är tjock som ett bankvalv och det finns inga fönster men ett ventilationsrör bakom galler. Kanske det kan vara en väg in? Det blir ingen lätt sak...och hela tiden är restaurangägarens son tätt inpå dem, för han har sitt eget fuffens för sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar