söndag 17 januari 2021

Sarah Lean: De hundra hästarnas hemlighet

Det låter som en bok om hästar men det är bara en liten del i den. Nell ska tillbringa påsklovet på landet hos sin moster och sina småkusiner. Det låter långtråkigt så hon tar med sig en gammal skinnväska som hon just hittat på vinden och som innehåller delarna av en karusell med hästar som hon minns att hennes pappa satte ihop åt henne när hon var liten. 

Efter det övergav han familjen och de såg honom aldrig igen. Det är det enda hon har kvar efter honom och hon hoppas på att kunna få tid till att sätta ihop den. Samtidigt vill hon inte att hennes mamma ska se den. Hon har kastat allt annat som varit kvar. 

När hon ska smuggla in väskan i mosterns hus utan att mamman ser så kommer en häst vilt skenande på vägen, den springer nästan rakt in i henne och stegrar sig. Nell blir rädd, släpper väskan och gömmer sig bakom bilen. När ryttaren, en tjej, lugnat ner hästen ser Nell hur hon böjer sig ner och tar med sig väskan när hon galopperar bort. 

Det är hennes första möte med Angel. En ensam, annorlunda flicka som bor ensam i en husvagn. Hon har rymt från ett fosterhem ska det visa sig. Och som ställer till det rejält var hon än hamnar, för hon lever helt utan regler. Nell vill få tillbaka sin väska och dras genast in i Angels trassliga, äventyrliga men magiska liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar